Туреччинa

«У Туреччині необхідно ввести обов’язкову вакцинацію»

Туреччина повинна зробити вакцинацію проти COVID-19 обов'язковою, щоб зупинити поширення вірусу, заявив Комітет з етики турецької медичної асоціації (TTB).

Туреччина повинна зробити вакцинацію проти COVID-19 обов’язковою, щоб зупинити поширення вірусу, заявив Комітет з етики турецької медичної асоціації (TTB).

«Хоча фізична недоторканність є абсолютним правом людини, проблема вакцинації не може вирішуватися тільки з точки зору цього, враховуючи соціальні вигоди і захист громадського здоров’я», — йдеться в заяві TBB, опублікованій у вівторок.

Можна обмежити права тих, хто не вакцинований, таким чином, щоб не обмежувати і не порушувати їх основні права і свободи, визначені Конституцією, вказується в повідомленні TBB.

«Не слід забувати, що право на здоров’я пов’язане не тільки з нашим власним здоров’ям, але і зі здоров’ям кожної людини», — заявили в асоціації.

Нагадаємо, що в Туреччині вакцинували близько 52,3 млн дорослих двома дозами вакцини, в той час як 24,5 млн отримали третю дозу вакцини проти COVID-19, свідчать дані Міністерства охорони здоров’я республіки.

Вакцинація в Туреччині відстає від середніх показників по Європі. Населення Туреччини становить близько 85 млн осіб, що означає, що 52,3 млн осіб, які отримали принаймні дві дози, становлять приблизно 61,5% громадян. У Європейському Союзі рівень повної вакцинації серед усіх вікових груп становить 70,8%, згідно з ourworldindata.org

«Враховуючи, що відсутність вакцинації може призвести до того, що інші люди захворіють або навіть втратять право на життя, схоже, що проблема не обмежується фізичною недоторканністю людини, яка відмовляється від вакцинації», — йдеться в повідомленні TBB.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button