СвітТуреччинa

Акар: Більше 1 мільйона сирійських біженців повернулися додому

Більше 1 мільйона сирійських біженців повернулися з Туреччини в свою країну, повідомив міністр оборони Хулусі Акар.

Більше 1 мільйона сирійських біженців повернулися з Туреччини в свою країну, повідомив міністр оборони Хулусі Акар.

«Турецькі військові проводять операції, які запобігли утворенню терористичного коридору на півночі Сирії і забезпечили безпеку наших кордонів. Після цих операцій більше 1 млн сирійців добровільно повернулися в свою країну, в тому числі 470 тис.осіб в провінцію Ідліб», — сказав Акар у відповідь на питання, задані Сюзан Шахін, законодавцем від головної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП).

Присутність турецьких військових в Ідлібі служить стримуючою силою для запобігання можливої хвилі міграції з провінції до Туреччини, також додав Акар, зазначивши, що для забезпечення безпеки кордону вживаються високотехнологічні заходи, вказує Hurriyet.

Міністр підкреслив, що терористичні угруповання РПК/YPG/PYD діють не тільки на сході річки Євфрат, але і в інших частинах Сирії.

«Там, де присутні терористичні угруповання, вживаються всі заходи, і наша боротьба з тероризмом триває», — вказав Акар.

Видання вказує, що хвиля сирійських біженців, що послідувала за сплеском громадянського конфлікту там, почалася в 2012 році, коли до Туреччини прибуло понад 14 тис.сирійців. Число сирійських біженців з роками зростало, перевищивши позначку в 3,5 млн в 2018 році і досягнувши в цьому році 3,6 млн осіб.

Більшість сирійських біженців – понад 500 тис. – проживають в Стамбулі, в той час як в південно-східній провінції Газіантеп проживає 460 тис. сирійців, згідно з даними турецького Управління з питань міграції.

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button