ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган натякнув на потепління у відносинах з Ізраїлем

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив 18 січня, що він відкритий для відновлення ослаблених зв'язків Туреччини з Ізраїлем після повідомлення про зниження підтримки США спірного середземноморського газопроводу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив 18 січня, що він відкритий для відновлення ослаблених зв’язків Туреччини з Ізраїлем після повідомлення про зниження підтримки США спірного середземноморського газопроводу.

Коментарі Ердогана послідували за роком, протягом якого Туреччина зробила кроки щодо поліпшення відносин з цілою низкою регіональних конкурентів, вказує Hurriyet.

Видання нагадує, що відносини Туреччини з Ізраїлем різко погіршилися після загибелі 10 мирних жителів в результаті ізраїльського нальоту на турецьку флотилію, що прямувала в сектор Газа в 2010 році.

Ердоган заявив, що відновлює переговори з Ізраїлем щодо старої ідеї доставки середземноморського газу європейським клієнтам через Туреччину.

«Ми все ще можемо це зробити. Зараз ми ведемо переговори з президентом Херцогом. Він міг би відвідати нас в Туреччині. Прем’єр-міністр Беннет також дотримується позитивного підходу. Як Туреччина, ми зробимо все можливе, щоб співпрацювати на взаємовигідній основі. Як політики, ми повинні бути там не для того, щоб боротися, а для того, щоб жити в мирі», — пояснив президент.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button