СвітТуреччинa

Акар: Союзники по НАТО не продають Туреччині оборонні компоненти

Міністр оборони Туреччини Хулюсі Акар заявив, що деякі країни НАТО «послаблюють» альянс, відмовляючись продавати Туреччині оборонні компоненти.

Міністр оборони Туреччини Хулюсі Акар заявив, що деякі країни НАТО «послаблюють» альянс, відмовляючись продавати Туреччині оборонні компоненти.

Про це пише Arab Weekly.

Нагадаємо, що Сполучені Штати ввели санкції щодо деяких посадових осіб міністерства оборони Туреччини і виключили Туреччину з очолюваної Вашингтоном програми винищувачів F35 після того, як Туреччина придбала російську систему протиракетної оборони дальнього радіусу дії С400 через побоювання, що російська технологія поставить під загрозу безпеку винищувачів.

У статті вказується, що Канада анулювала ліцензії на експорт технологій безпілотних літальних апаратів до Туреччини в квітні минулого року після того, як виявила, що обладнання використовувалося союзником Туреччини Азербайджаном в конфлікті з Вірменією в Нагірному Карабасі п’ятьма місяцями раніше.

Прихильники контролю над озброєннями стверджували, що безпілотники використовували системи візуалізації і наведення, вироблені канадською компанією.

У жовтні 2019 року Канада приєдналася до кількох європейських країн, включаючи Францію, Великобританію і Німеччину, призупинивши експорт зброї після того, як Анкара почала операцію на північному сході Сирії проти опозиційно налаштованих курдських бойовиків, зазначає видання.

Разом з тим Акар сказав, що переговори зі Сполученими Штатами на прохання Туреччини про покупку винищувачів F-16 в якості компенсації за 1,4 млрд доларів, які вона витратила на програму F-35 до її відсторонення, тривають. Туреччина також планує придбати комплекти для модернізації свого існуючого парку винищувачів F-16.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button