Туреччинa

У Туреччині заарештовано 113 підозрюваних у зв’язках з рухом Гюлена

В ході операцій в 41 провінції турецькі сили безпеки заарештували 113 осіб за підозрою у зв'язках із забороненим рухом Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачую в організації спроби невдалого військового перевороту, зробленому в 2016 році.

В ході операцій в 41 провінції турецькі сили безпеки заарештували 113 осіб за підозрою у зв’язках із забороненим рухом Фетхуллаха Гюлена, якого звинувачують в організації спроби невдалого військового перевороту, зробленому в 2016 році.

Прокуратура західної провінції Ізмір видала ордери на арешт 185 підозрюваних, у тому числі високопоставлених військових чиновників і колишніх кадетів військових училищ, повідомило у вівторок агентство Анадолу.

Нагадаємо, що влада Туреччини заявляє, що послідовники Гюлена, який живе в Сполучених Штатах, організували невдалий путч в липні 2016 року. З тих пір десятки тисяч державних службовців і військовослужбовців були звільнені або заарештовані за зв’язки з угрупованням.

У свою чергу Гюлен заперечує свою причетність до перевороту. Сполучені Штати не схвалили запит турецького уряду про його екстрадицію для притягнення до суду.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button