Туреччинa

Туреччина завершила виробництво першої частини місцевого винищувача-невидимки

Турецька державна компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) завершила будівництво першої частини національного бойового літака п'ятого покоління, або винищувача-невидимки TF-X.

Турецька державна компанія Turkish Aerospace Industries (TAI) завершила будівництво першої частини національного бойового літака п’ятого покоління, або винищувача-невидимки TF-X.

«Кожен крок, який ми робимо для проекту виживання нашої країни, дуже значимий і цінний для нас», – повідомляє директор TAI Темеля Котіла. Він також подякував тим, хто «пройшов той же шлях, працюючи з ентузіазмом і старанністю».

Вдосконалений винищувач-невидимка складатиметься майже з 20 тис.деталей, а виробництво планується завершити до 2023 року. Також уточнюється, що літак буде представлений 18 березня 2023 року і здійснить свій перший політ в 2026 році. Потім літак почне замінювати турецький парк винищувачів четвертого покоління американського виробництва F – 16 протягом наступного десятиліття.

Нагадаємо, що Туреччина раніше брала участь у спільній програмі ударних винищувачів п’ятого покоління F-35 США, але в 2019 році була виключена з неї через закупівлю зенітних ракет С-400 у Росії.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button