Туреччинa

Близько 78% дорослих турків отримали друге щеплення від коронавірусу

Близько 78% населення Туреччини віком від 18 років і старше отримали дві дози вакцини від COVID-19, при цьому загальна кількість введених в країні щеплень перевищила 115 млн доз.

Близько 78% населення Туреччини віком від 18 років і старше отримали дві дози вакцини від COVID-19, при цьому загальна кількість введених в країні щеплень перевищила 115 млн доз.

За даними Міністерства охорони здоров’я Туреччини, які цитує Hurriyet, з початку масової кампанії з вакцинації в січні по теперішній час понад 48,04 млн осіб були повністю вакциновані, в той час як понад 55,14 млн осіб, що становить близько 89% дорослого населення, отримали першу дозу вакцини.

Крім того, в країні приблизно 11 млн осіб отримали третє щеплення.

Міністр охорони здоров’я республіки Фахреттін Коджа майже кожен день в соціальних мережах закликає людей, особливо молодь і тих, хто пропускає ревакцинацію, не ігнорувати щеплення.

«Якщо ви ще не отримали ніяких ін’єкційних доз від COVID – 19 або ревакцинація не є вашим пріоритетом, поговоріть з людьми, яких ви знаєте, які були інфіковані. Найбільш реалістичну думку про захворювання мають ті, хто одужує від коронавірусу, і які мають уявлення про те, як допомагає вакцина в боротьбі з хворобою. Будь ласка, зробіть щеплення», — заявив міністр.

Разом з тим Коджа також представив щотижневі дані про рівень захворюваності в 81 провінції країни.

У період з 9 по 15 жовтня в порівнянні з минулим тижнем кількість випадків захворювання на 100 тис.осіб збільшилася в 46 провінціях, включаючи Стамбул і Анкару, в той час як кількість тих, що заразилися знизилася в 35 інших, включаючи Ізмір, третє за чисельністю населення місто країни.

Число випадків на 100 тис.осіб в Стамбулі склало 292 в порівнянні з 275 за тиждень з 2 по 8 жовтня, в той час як в Анкарі кількість інфікованих зросла до 374 з 356. У Ізмірі кількість випадків скоротилася до 48 з 49.

У південно-східній провінції Ширнак зафіксовано найнижчу кількість випадків захворювання COVID — 19 на 100 тис.осіб, а саме 34, а в провінції Кастамону в регіоні Чорного моря зареєстровано найвищу кількість випадків-737.

Коджа раніше заявляв, що система охорони здоров’я ще не перевантажена сплеском зростання захворюваності, який країна переживає останні чотири-п’ять тижнів, оскільки більшість нових випадків припадає на молодь.

«Дані, що відносяться до періоду, коли щоденні випадки захворювання становили від 24 тис.до 30 тис., показали, що в середньому було госпіталізовано 4,2 пацієнта з 1 тис., в той час як на важкі випадки припадало 6,6 на 1 тис.», — написав міністр у Twitter 23 жовтня.

Він також зазначив, що частка молодих людей у віці до 19 років серед хворих прирівнюється до 35,4%, тоді як відповідний показник для дітей у віці від 10 до 14 років склав 16,2%.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button