СвітТуреччинa

Найбільш кваліфіковані ув’язнені у світі перебувають у в’язницях Туреччини

Італійська Федерація прав людини (FIDU) представила звіт, згідно з яким найбільш кваліфіковані ув'язнені в світі перебувають у в'язницях Туреччини. Про це повідомив депутат від НРП Ердоган Топрак.

Італійська Федерація прав людини (FIDU) представила звіт, згідно з яким найбільш кваліфіковані ув’язнені в світі перебувають у в’язницях Туреччини. Про це повідомив депутат від НРП Ердоган Топрак.

«Туреччина втратила 10 позицій в Глобальному індексі верховенства закону на 2021 рік, опустившись на 117-е місце серед 139 країн. Що стосується верховенства закону, Туреччина займає останнє місце серед 14 країн в групі Східної Європи і Центральної Азії», – розповів Топрак, зазначивши жахливу ситуацію з основними правами в Туреччині.

«Ми входимо в сімку країн, які розташувалися внизу списку – Іран, Єгипет, М’янма, Китай, Венесуела і Бангладеш. При цьому сумний і ганебний факт полягає в тому, що в Туреччині найбільш кваліфікована і освічена кількість ув’язнених у світі. Це означає, що наші в’язниці заповнені інтелектуалами, журналістами, письменниками, вченими, політиками, юристами, студентами, які розмовляють кількома іноземними мовами. Остання доповідь, в якій встановлено, що в турецьких в’язницях знаходяться найбільш кваліфіковані і добре освічені ув’язнені, був представлений в ЄСПЛ італійською Федерацією прав людини (FIDU)», – сказав опозиціонер.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button