ЕкономікиТуреччинa

Ціни на земельні ділянки в Туреччині різко зросли

У Туреччині через пандемію і страх перед землетрусами різко зросли ціни на земельні ділянки і їх продажі перевищили продажі будинків по всій країні.

У Туреччині через пандемію і страх перед землетрусами різко зросли ціни на земельні ділянки і їх продажі перевищили продажі будинків по всій країні.

На думку експертів в секторі нерухомості, існує величезний попит в шести провінціях, а саме в Егейських провінціях Ізмір і Мугла, північно-західних провінціях Чанаккале і Баликесір, а також в південних провінціях Анталья і Мерсін, повідомляє Hurriyet.

«Деякі купують землю, щоб побудувати там будинки і переїхати, втекти з міст, в той час як інші купують ділянки в інвестиційних цілях», — пояснив Сертан Юнал, заступник менеджера TSKB Real Estate Assessment.

Згідно з наявними даними, за перші дев’ять місяців Цього року було продано 950 тис.ділянок. Кількість проданих будинків за той же період прирівнюється до 920 тис.

Великий попит також спровокував зростання вартості квадратного метра, наголошується в статті.

Видання вказує, що ціна квадратного метра в Ізмірі за два роки зросла на 178%. Даний показник в Мугле становить 143%, 131% в Чанаккале, 105% в Мерсіні, 91% в Баликесіре і 87% в Антальї.

Найбільшою популярністю в Ізмірі користуються три райони – Сеферіхісар, Урла і Дікілі. Датча, Бодрум і Мармарис — одні з кращих районів в Мугле. Гейіклі в Чанаккале, Едреміт в Баликесірі, Каш в Антальї і Анамур в Мерсіні — також опинилися серед тих районів, до яких люди виявляють найбільший інтерес.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button