Туреччинa

Дослідження: Молоді турки проводять в інтернеті по 4 години на добу

Згідно з опитуванням, проведеним платформою турецьких молодіжних неурядових організацій, молоді жителі Туреччини дивляться телевізор дві години на день і по чотири години сидять в інтернеті.

Згідно з опитуванням, проведеним платформою турецьких молодіжних неурядових організацій, молоді жителі Туреччини дивляться телевізор дві години на день і по чотири години сидять в інтернеті.

Крім того, дослідження, проведене за участю близько 8 тис.добровольців у віці від 15 до 30 років, показало, що троє з кожних 10 молодих турків хочуть відкрити власну справу, повідомляє Hurriyet.

Основними темами, які цікавлять молодь країни є освіта, свобода слова, права людини і права тварин. Новини таблоїдів – це те, що не привертає уваги молодих людей, званих також «покоління Z».

Згідно з опитуванням, покоління Z в Туреччині не сприймає в якості сусідів споживачів наркотиків, трансгендерів і сирійців. Близько 42% учасників дослідження хочуть продовжити життя в Туреччині, в той час як близько 38% воліли б виїхати за кордон.

Разом з тим 50,8% назвали себе релігійними, а близько 14,4% не вважають себе віруючими. Тим часом приблизно 70% впевнені, що їх «не цінують».

Улюблена програма молодого покоління це Masterchef і ТВ-платформа Netflix. WhatsApp, Instagram і YouTube – три основні платформи соціальних мереж, які використовує покоління Z.

Видання зазначає, що молоді люди використовують телебачення, Instagram і Twitter в якості перших трьох інструментів для відстеження новин.

У статті також вказується, що на загальних виборах в 2023 році в Туреччині проголосують близько 64 млн осіб, причому близько 7 млн візьмуть участь у голосуванні вперше. Якщо додати людей, що народилися після 1997 року, число виборців «покоління Z» складе 13 млн.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button