ЕкономікиТуреччинa

ЗМІ: Volkswagen припинив виробництво в Туреччині

Volkswagen Group закрив свій підрозділ в Туреччині після перегляду планів по створенню свого першого заводу в країні, повідомив телеканал BloombergHT.

Рішення про закриття було зареєстровано в торговому реєстрі Туреччини, а в понеділок був направлений запит кредиторам, відзначає BloombergHT.

Нагадаємо, що Volkswagen заснував підрозділ в північно-західному турецькому промисловому районі Маніса в жовтні 2019 року з капіталом в 943,5 млн лір (127 млн доларів). Потім компанія призупинила свої виробничі плани. У липні Volkswagen повністю відмовився від проекту, посилаючись на економічні наслідки пандемії коронавірусу.

Ліквідація підрозділу послідувала за заявою Volkswagen, зробленою минулого місяця, згідно з якою компанія планує інвестувати 1 млрд євро в завод в Словаччині.

Треба сказати, що це були б перші інвестиції німецького автовиробника в Туреччині, хоча у Mercedes є виробниче підприємство з випуску автобусів в Стамбулі. Серед іноземних фірм, що виробляють автомобілі в країні слід відзначити Fiat, Renault, Hyundai і Honda.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button