Туреччинa

Турки влаштували акцію протесту проти будівництва нових кар’єрів

Місцеві жителі Північної турецької провінції Бартин висловили обурення з приводу будівництва чотирьох вапнякових кар'єрів навколо річки Бартин, в результаті чого загальна кількість кар'єрів досягла 10, що, за словами місцевого населення, загрожує поселенню.

Мешканці цього району 1 жовтня заблокували зустріч з оцінки впливу проектів на навколишнє середовище, піддавши критиці будівництво кар’єру, який буде розташований в 290 метрах від їх селища, вказує Duvar.

Учасники акції протесту заблокували збори, змусивши чиновників Міністерства навколишнього середовища та урбанізації покинути зал, де проходила зустріч.

Протестуючі відзначили, що тисячі людей будуть піддані загрозам в результаті вибуху динаміту, що необхідно для створення кар’єра, додавши, що фруктові дерева в даному районі перестали давати урожай після будівництва шести існуючих кар’єрів біля річки.

За словами професора Ердогана Атмиша з асоціації освіти і культури Бартина, два кар’єра, передбачені планом будівництва, призведуть до знищення 219 га лісових угідь і вирубки близько 2 тис.500 дерев.

Експерт сказав, що дозвіл на будівництво кар’єрів уздовж річки є ознакою нерозсудливості міського планування в Бартині, і закликав владу припинити їх видачу в цьому районі.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button