ЕкономікиТуреччинa

У Туреччині розпочато розслідування щодо 5 мереж супермаркетів через завищення цін

Міністерство торгівлі Туреччини почало розслідування щодо п'яти мереж супермаркетів в країні після скарг про завищення цін.

Міністерство торгівлі Туреччини почало розслідування щодо п’яти мереж супермаркетів в країні після скарг про завищення цін.

Розслідування проводиться за наказом міністра торгівлі Мехмета Муша і покликане визначити, чи має місце завищення цін на широкий спектр товарів, від молочних продуктів до предметів побутової хімії, йдеться в повідомленні T24 з посиланням на відомство.

Нагадаємо, що в серпні річна інфляція споживчих цін в Туреччині прискорилася до 19,25%, досягнувши найвищого рівня з часів валютної кризи 2018 року. Зростання інфляції обумовлене підвищенням цін на продукти харчування, меблі і транспорт, які збільшуються більш ніж на 20% щорічно. Підвищення цін викликало обурення з боку споживачів, які стверджують, що на деяких ринках з минулого року націнка на товари значно перевищує 20%.

Міністерство взяло до уваги скарги і заяви споживачів, розпорядившись вивчити ціноутворення в 81 провінції Туреччини, вказує T24.

Раніше в цьому місяці президент Реджеп Таїп Ердоган сказав, що уряд Туреччини якнайшвидше візьме під контроль інфляцію, при цьому пообіцявши, що «необґрунтоване» підвищення цін продавцями буде покарано.

«Ринки перевертаються з ніг на голову», — сказав він репортерам, перебуваючи в Нью-Йорку на Генеральній Асамблеї ООН.

Хоча президент Туреччини не став перераховувати супермаркети, експерти вважають, що розслідування ймовірно було ініційовано щодо провідних мереж Carrefour, BIM, Şok, Migros і A101.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button