ЕкономікиТуреччинa

Влада Туреччини може підняти ціни на газ і електроенергію до 15%

Очікується, що в наступному місяці ціни на природний газ і електроенергію в Туреччині зростуть на 15%, повідомили Reuters у четвер чотири джерела в енергетичному секторі.

Очікується, що в наступному місяці ціни на природний газ і електроенергію в Туреччині зростуть на 15%, повідомили Reuters у четвер чотири джерела в енергетичному секторі.

Підвищення тарифів на газ і електрику може надати підвищувальний тиск на вартість життя в Туреччині та інфляцію, яка знаходиться майже на 2,5-річному максимумі і перевищує 19%, вказується в статті. Дана обставина також може ускладнити плани Центрального банку Туреччини щодо пом’якшення грошово-кредитної політики.

Джерела, які побажали зберегти анонімність, розповіли агентству Reuters, що ціни на газ на 15% і на електроенергію на 8-15% можливо збільшаться з 1 жовтня.

Аналітики очікують, що ціни залишаться високими до 2022-го або навіть 2023 року, відзначає Reuters.

«Через підвищення розцінок на паливо в галузі очікується зростання тарифів на електроенергію і газ», — цитує агентство джерело в енергетичній галузі.

Зазначається, що Туреччина майже повністю залежить від імпорту природного газу з Росії, Ірану та Азербайджану, принаймні, до 2025 року, коли на першому газовому родовищі в країні планується початок масового видобутку.

Два джерела повідомили Reuters, що ймовірно за підвищенням цін в наступному місяці до зими піде подальше зростання.

«Жоден уряд не хоче повідомляти своїм громадянам про серійне підвищення цін. Але проста математика підказує, що в найближчі кілька місяців відбудеться подальше підвищення цін на газ і електроенергію», — пояснило агентству Reuters одне з джерел.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button