Туреччинa

Школи Туреччини готуються до відновлення очного навчання

Школи по всій Туреччині з 6 вересня відкриють свої двері, відновивши очне навчання п'ять днів на тиждень з урахуванням заходів з профілактики та боротьби з COVID-19.

Школи по всій Туреччині з 6 вересня відкриють свої двері, відновивши очне навчання п’ять днів на тиждень з урахуванням заходів з профілактики та боротьби з COVID-19.

У рамках підготовки до початку нового навчального року дошкільнята та першокласники взяли участь в очному інтеграційному тренінгу, який пройшов з 1 по 3 вересня, зазначає Hurriyet. У тренінгу були задіяні близько 165 тис. 450 викладачів і понад 2,3 млн учнів.

По всій країні з 6 вересня близько 18 млн учнів і понад 1 млн вчителів усіх класів відвідуватимуть школу п’ять днів на тиждень.

Видання вказує, що в рамках заходів по боротьбі з COVID-19, влада країни виділила близько 650 млн лір (78,1 млн доларів) на потреби приблизно 58 тис.шкіл в масках, дезінфікуючих засобах, а також було найнято 113 тис. прибиральників.

За допомогою нової системи електронного відстеження, встановленої в Міністерстві освіти Туреччини, будуть контролюватися всі процеси, щоб забезпечити безперебійне навчання.

У разі можливого зараження вірусом, контактні особи або статус ризику учнів і співробітників буде відслідковуватися за допомогою інтеграції даних між Міністерством освіти і Міністерством охорони здоров’я республіки, а в школи буде відправлено необхідне повідомлення.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button