Туреччинa

Вчительку – жертву післяпутчевських репресій відновили на роботі через два роки після смерті

Померлу від раку в 2019 році вчительку – жертву післяпутчевських репресій, відновили на роботі через два роки після смерті.

Померлу від раку в 2019 році вчительку – жертву післяпутчевських репресій, відновили на роботі через два роки після смерті.

Еміне Юрукчу померла від раку молочної залози два роки тому. До цього жінку, яка працювала класним керівником і була в профспілці працівників освіти, звільнили в рамках масових урядових чисток після невдалої спроби державного перевороту 2016 року.

47-річна мати трьох дітей Еміне Юрукчу проживала в Самсуні. У 2017 році вона подала документи на інвалідність через виявлену онкологію. Однак за півроку відповіді так і не отримала. Пізніше з’ясувалося, що її документи були загублені чиновниками. Жінка повторно подала на інвалідність. За цей час хвороба досягла останньої стадії і 12 червня 2019 року Еміне Юрукчу померла.

Нещодавно стало відомо, що Еміне Юрукчу поновили на посаді через два роки після смерті. При цьому навіть вказали місце її нової роботи – село в районі Асарджик провінції Самсун.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button