Туреччинa

Дружина обвинуваченого у справі ІДІЛ: В’їхала до Туреччини без паспорта за сприянням турецького консульства

У суді № 4 у кримінальних справах Анкари відбулося дев'яте судове слухання у справі про теракт 10 жовтня 2015 року. У справі фігурують 16 обвинувачених, які переховуються від правосуддя.

У суді № 4 у кримінальних справах Анкари відбулося дев’яте судове слухання у справі про теракт 10 жовтня 2015 року. У справі фігурують 16 обвинувачених, які переховуються від правосуддя.

Суд вислухав свідчення свідка Бушри Шахін, дружини обвинуваченого-втікача Мухаммеда Зана Алкана. Жінка розповіла, що в’їхала до Туреччини без паспорта на автомобілі, що належить турецькому консульству. Вона повідомила, що зупинялася в будинку своєї сестри в Сирії. Свідок вирушла до Сирії з Газіантепа, а на зворотному шляху в’їхала в країну з Ширнака.

«Я поїхала до північного Іраку з контрабандистом. Звідти приїхала до Туреччини за сприяння турецького консульства. Я в’їхала без паспорта», розповіла Шахін.

Бюшра Шахін заявила, що не знайома з обвинуваченими, які переховуються від правосуддя, в тому числі і з Ерманом Екіджі, який проходить обвинуваченим у основній справі про теракти в Анкарі. Після цих слів у залі суду почулися вигуки «Вимагаємо справедливості». Родичі жертв теракту 10 жовтня 2015 року висловлювали невдоволення, обстановка стала загострюватися. У підсумку голова суду спершу вийшов із залу, а повернувшись і зовсім прийняв рішення зупинити слухання і перенести процес на 19 березня.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button