ПолітикаТуреччинa

The Guardian: Політичний динозавр з мафіозі  

Британська газета The Guardian опублікувала статтю про турецького мафіозі Алааттіна Чакиджі, який останнім часом став більше з'являтися на публіці. Видання зазначає, що раптова реабілітація турецької мафії свідчить про формування нового політичного клімату.

Британська газета The Guardian опублікувала статтю про турецького мафіозі Алааттіна Чакиджі, який останнім часом став більше з’являтися на публіці. Видання зазначає, що раптова реабілітація турецької мафії свідчить про формування нового політичного клімату.

«Після десятиліть в бігах, у в’язницях або в тіні, гравці кривавого періоду в історії країни тепер розглядаються турецькими правими як «народні кумири», – зазначає автор статті.

Матеріал супроводжується фотографією лідера ПНР Девлета Бахчелі і Алааттіна Чакиджі.

«На перший погляд два елегантно одягнених літніх турецьких чоловіків, що позують перед камерою в офісі, заповненому прапорами, можуть бути будь-якими важливими фігурами в країні, але фотографія рідко може так багато розповісти про минуле і майбутнє обох. Зліва – Девлет Бахчелі, ультранаціоналістичний політичний динозавр, який за останні кілька років став впливовим партнером по коаліції в уряді президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана. Людина праворуч, Алааттін Чакиджі, найвідоміший мафіозі в Туреччині. Звинувачений у 41 політичному вбивстві і ув’язнений за організацію нападу на його колишню дружину, яка була застрелена на очах у їхнього маленького сина, він, тим не менш, був звільнений з в’язниці разом з десятками інших важковаговиків мафії за амністією через коронавірус минулого року, яка, зокрема, ігнорувала політв’язнів»,– йдеться в статті.

Автор зазначає, що раптова реабілітація турецької мафії в суспільному житті вказує на формування нового політичного клімату.

«Одним з найбільш значних способів трансформації політичних союзів Туреччини після спроби державного перевороту в 2016 році, мабуть, є відродження турецьких ультраправих як політичної сили. Відштовхнувши більшість інших потенційних політичних партнерів за останні 20 років, і оскільки популярність ПСР продовжує падати, у Ердогана тепер немає іншого вибору, окрім як триматися ПНР, якщо він хоче утримати владу», – резюмує газета.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button