СвітТуреччинa

Високопоставленим чиновникам в Косово пред’явили звинувачення у справі про депортацію шести громадян Туреччини

Спеціальна прокуратура Косово пред'явила трьом високопоставленим чиновникам звинувачення в «зловживанні службовим становищем або владою» і «незаконному позбавленні» волі в депортації шести громадян Туреччини в березні 2018 року.

Спеціальна прокуратура Косово пред’явила трьом високопоставленим чиновникам звинувачення в «зловживанні службовим становищем або владою» і «незаконному позбавленні» волі в депортації шести громадян Туреччини в березні 2018 року.

Місцеві ЗМІ назвали імена чиновників – це колишній директор розвідувального управління Косово (КОА) Дрітон Гаші, директор Департаменту з питань громадянства, притулку та міграції МВС Косово Валджон Краснікі, і директор Управління з міграції та іноземців в прикордонній поліції Косово Рахман Сулеймані.

У березні 2018 року поліція Косово заарештувала генерального директора групи шкіл імені Мехмета Акіфа в Косово, його заступника, директора однієї зі шкіл в місті Гьякова, а також двох вчителів, які є громадянами Туреччини. Потім ЗМІ повідомили, що вони були терміново депортовані до Туреччини, оскільки нібито належали до руху Гюлена. Відразу після депортації тодішній прем’єр-міністр Рамуш Харадінай зняв Гаші з посади директора KOA і міністра поліції Фламура Сефаджа.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button