ТуреччинaУкраїна

Туреччина може виключити Україну зі списку країн, до яких застосовуються додаткові мита

Ердоган запевнив, що «негайно доручить опрацювати це питання з відповідними відомствами».

Президент Володимир Зеленський закликав турецького колегу Реджепа Таїпа Ердогана виключити Україну зі списку країн, до яких застосовуються додаткові мита, і дотримуватися паритетних умов двосторонньої торгівлі.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, відбулась телефонна розмова лідерів двох країн, під час якої було відзначено важливість проведення чергового засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва.

Додаткові мита для України: про що домовились Зеленський та Ердоган.

Зеленський наголосив на необхідності покращення умов доступу деяких груп українських товарів на турецький ринок.

«У цьому зв’язку він закликав президента Туреччини виключити Україну зі списку країн, до яких застосовуються додаткові мита, та дотримуватися паритетних умов двосторонньої торгівлі», – поінформували у прес-службі.

У відповідь, додають у прес-службі, Ердоган повідомив, що «негайно доручить опрацювати це питання з відповідними відомствами».

«Лише у квітні-червні цього року додаткові митні ставки були застосовані до понад 1400 товарних позицій. Це негативно впливає на експорт нашої металургії, легкої та кондитерської промисловості», – наголосив президент України.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button