ПолітикаСвітТуреччинa

Американські політики закликали Байдена до дій проти порушень прав людини в Туреччині

54 сенатори Конгресу США підписали спільний лист на ім'я президента Джо Байдена із закликом вплинути на владу Туреччини, що порушує права людини.

54 сенатори Конгресу США підписали спільний лист на ім’я президента Джо Байдена із закликом вплинути на владу Туреччини, що порушує права людини.

Лист підготовлено під керівництвом сенатора-демократа Рона Уайдена і сенатора-республіканця Марко Рубіо. У документі представники політичних партій закликають до дій проти порушень прав людини в Туреччині.

Американські політики вважають, що уряд Ердогана з кожним днем стає все більш авторитарним, опозиція маргіналізується, критичні ЗМІ закривають і примушують до мовчання, незалежних суддів усувають, а на їх місця призначають своїх прихильників. У листі нагадується, що Туреччина є країною з найбільшою кількістю ув’язнених журналістів.

У листі наголошується неприйнятність покупки Ердоганом у Росії систем протиповітряної оборони С-400, а також неприпустимість атак на курдів у Сирії. Крім того, в документі йдеться, що влада Туреччини тисне на міжнародні організації, щоб змусити замовкнути дисидентів, що живуть за кордоном.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button