СвітТуреччинa

Німеччина не розглядатиме запити Туреччини про екстрадицію осіб, засуджених на довічне ув’язнення   

Згідно з офіційним повідомленням, копія якого була отримана Nordic Monitor, 2 грудня 2020 року міністерство закордонних справ Німеччини повідомило посольство Туреччини про те, що не розглядатиме запити про екстрадицію, відправлені Туреччиною, якщо особам загрожує довічне ув'язнення.

Згідно з офіційним повідомленням, копія якого була отримана Nordic Monitor, 2 грудня 2020 року міністерство закордонних справ Німеччини повідомило посольство Туреччини про те, що не розглядатиме запити про екстрадицію, відправлені Туреччиною, якщо особам загрожує довічне ув’язнення.

Відповідь від уряду Німеччини була дана після того, як Туреччина подала запит про екстрадицію Суата Йилдирима, 80-річного турецького професора, який є автором безлічі книг з ісламу і піддає критиці управління у справах релігії Туреччини.

Прокуратура Анкари висунула проти професора теології Суата Йилдирима різні звинувачення, включаючи створення і керівництво терористичною організацією, політичне і військове шпигунство, розкрадання, підробку офіційних документів і відмивання доходів від злочинів.

Німецька влада звернула увагу на той факт, що схвалення запиту про екстрадицію не буде відповідати мінімальним міжнародним правовим стандартам, чинним в Німеччині, німецькій конституції і основним принципам права.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button