СвітТуреччинa

Туреччина займає четверте місце в світі за смертністю від коронавірусу  

Турецький фахівець з економіки громадської охорони здоров'я заявив, що озвучені Інститутом статистики Туреччини офіційні дані по Covid-19 не відображають справжньої картини. За даними міністерства охорони здоров'я Туреччини, число загиблих станом на 4 квітня 2021 року від коронавірусу склало 32 тисячі 263 людини.

Турецький фахівець з економіки громадської охорони здоров’я заявив, що озвучені Інститутом статистики Туреччини офіційні дані по Covid-19 не відображають справжньої картини. За даними міністерства охорони здоров’я Туреччини, число загиблих станом на 4 квітня 2021 року від коронавірусу склало 32 тисячі 263 людини.

За словами завідувача кафедри економіки MEF University професора Онура Башера, згідно з дослідженням, в якому аналізувалася смертність під час спалаху коронавірусу, починаючи з першої смерті 17 березня 2020 року за рік, в Туреччині число смертей, викликаних Covid-19, досягло 89 тисяч 315. Експерт зазначив, що описані рівні смертності показують малу кількість летальних випадків.

«Минулого літа Туреччина внесла корективи в число хворих, але в число смертей поправки внесені не були. Це підриває достовірність даних по Туреччині. Оскільки цей вірус поширюється по всьому світу, ми можемо отримати показники летальності, порівнявши з іншими країнами. Всесвітня організація охорони здоров’я робить так само. Туреччина має великі розбіжності в даних, які впливають на прийняття політичних рішень. Коли ми отримали офіційні дані від муніципалітетів, ми прийшли до висновку, що показники летальності склали близько 3,02%. З таким показником Туреччина є країною з найвищим рівнем смертності після Мексики, Перу та Угорщини», – сказав Башер.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button