СвітТуреччинa

Туреччина планує відправити вакцину проти COVID-19 на Північний Кіпр

Туреччина відправить вакцину проти COVID19 в невизнану Турецьку Республіку Північного Кіпру (ТРПК), заявив міністр охорони здоров'я кіпріотів-турків Алі Піллі.

За даними Yeni Safak, Піллі оголосив, що частина вакцини проти коронавірусу буде поставлена з Європейського Союзу, а частина з Туреччини.

«Вакцина скоро прибуде до Туреччини. Після прибуття будуть проведені дослідження і контроль, почнеться вакцинація, і частина доз буде перенаправлена нам. Очікується, що вакцина прибуде в найближчі 10 днів», — додав він.

За словами Піллі, партія вакцини проти коронавірусу прибула з ЄС в адміністрацію кіпріотів-греків, і вони вже почали вакцинацію.

Міністр додав, що технічний комітет з охорони здоров’я двобічної спільноти заявив, що частина другої партії вакцин буде передана ТРПК.

«Сьогодні проходить засідання комісії і тоді у нас буде більше інформації», — зазначив він.

За даними американського Університету Джона Хопкінса, з моменту першого випадку захворювання коронавірусом в китайському Ухані в грудні минулого року, пандемія забрала життя понад 1,76 млн осіб в 191 країні і регіоні. Число підтверджених хворих у всьому світі вже перевищило 80,8 млн, а кількість видужуючих становить близько 45,7 млн осіб.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button