СвітТуреччинa

Чавушоглу: Туреччина є захисником найменш розвинених країн

Туреччина позиціонує себе в якості захисника найменш розвинених країн на міжнародних платформах, заявив міністр закордонних справ Республіки Мевлют Чавушоглу, нагадавши, що в рамках цього підходу країна бере активну участь в декількох платформах Організації Об'єднаних Націй.

«В якості одного з пріоритетів нашої підприємницької та гуманітарної дипломатії Туреччина продовжує залишатися захисником найменш розвинених країн», — цитує міністра Hurriyet.

Разом з тим Чавушоглу розповів про важливість збереження навколишнього середовища, яке забезпечить майбутнім поколінням більш придатне для життя чисте довкілля, життя, гідне людської гідності, доступ до освіти, охорони здоров’я, зайнятості та технологій. Міністр також зазначив, що його відомство активно вносить свій внесок до цього порядку денного в міжнародних інститутах.

Він нагадав, що Туреччина є співголовою «групи друзів», створеної ООН для підтримки подібних країн, і зазначив, що в Туреччині також знаходиться технологічний Банк ООН в Гебзі, який був створений для передачі технологій найменш розвиненим країнам.

За його словами, під час спалаху COVID-19 Туреччина продовжила цей підхід. «Ми підтримали і погодили багато рішень, які враховують становище найбільш вразливих і слабких груп і країн на міжнародних майданчиках. Ми допомагали кожній нужденній країні, незалежно від релігії, мови або раси», — уклав Чавушоглу.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button