Туреччинa

У Туреччині місцевий житель за 25 років перетворив звалище на ліс

70-річний чоловік, який проживає в південно-східній турецькій провінції Мардін, перетворив звалище в ліс, посадивши тисячі саджанців.

Шейхмус Ергіноглу за 25 років посадив в цілому 14 тис.дерев, у тому числі 7 тис. сосен і 3 тис. платанів, в районах Мардіна за 25 років, озеленивши місто, де переважає континентальний клімат, вказує Hurriyet.

Чоловік пропрацював довгий час водієм вантажівки, і звільнився 25 років тому, взявши невелику двомісячну перерву, незабаром після чого присвятив себе матері-природі.

«Я побудував в Мардіні 50 джерельних фонтанів, посадив всього 10 тис.саджанців в Савуркапи і продовжую займатися цим далі. Приходжу щодня поливати саджанці. Я витратив тут 17 тис. Турецьких лір (2 тис.100 доларів). Саджанці виросли, і тепер сім’ї збираються щоб посидіти тут в тіні дерев і влаштувати пікнік. Вони їдять овочі, які я вирощую», – додав Ергіноглу, зазначивши, що місце, де він посадив дерева, раніше було сміттєзвалищем.

Він також додав, що його єдине прохання до відвідувачів — не завдавати шкоди деревам.

Ергіноглу також висловив радість з приводу постів у соціальних мережах, якими поділився міністр сільського та лісового господарства Туреччини Бекір Пакдемірлі, показавши його прикладом в очах громадськості.

«Я хочу, щоб всі саджали дерева. Саджати дерева дуже корисно», – сказав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button