ПолітикаТуреччинa

Опозиція Туреччини прийме рішення про висунення єдиного кандидата в президенти

Кандидат від опозиції в президенти буде визначений після консультацій в рамках «Національного альянсу», заявив голова основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемаль Киличдароглу в ході обговорення його потенційної заяви на президентський пост.

«Питання про кандидата в президенти я не можу вирішувати самостійно. Є «Національний альянс». Ми всі разом приймемо рішення», – цитує Киличдароглу Hurriyet.

Під час парламентських дискусій щодо урядового бюджету на 2021 рік лідер НРП запитав законодавців від правлячої Партії справедливості та розвитку (ПСР) хто їм сказав, що саме він буде кандидатом? Дане питання прозвучало після того, як група парламентаріїв від правлячої партії стала обговорювати цю обставину, маючи на увазі президентські вибори 2014 і 2018 років, на яких лідер основної опозиції вважав за краще не висувати свою кандидатуру.

Киличдароглу сказав, що його слова не слід розглядати як свідчення його готовності балотуватися на наступних президентських виборах. Він пояснив, що зараз не час говорити про його кандидатуру, так як це буде неповажно по відношенню до членів опозиційної коаліції.

«Рішення про висунення кандидатури буде приймати наша партія, наші законодавці і «Національний альянс», оскільки ми працюємо всі разом», — підкреслив він. При цьому він повторив, що найбільш важливим питанням є згода Альянсу про повернення до посиленої парламентської системи.

«Ми орієнтуємося не на кар’єру людей, а на майбутнє нашої країни. Цього не розуміють законодавці ПСР», – додав він.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button