ЕкономікиПолітикаТуреччинa

Опитування: Більшість турків не вірять в обіцянки провести реформи

Згідно з недавнім опитуванням громадської думки, більшість турків не вірять в обіцянки уряду реформувати економіку і судову систему.

Майже 60% населення не вважають обіцянки уряду переконливими, повідомляє компанія Metropoll з посиланням на листопадове опитування.

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв радикальні реформи в економіці і судовій системі, після того як турецька ліра впала до послідовних рекордних мінімумів по відношенню до долара, а інфляція різко зросла, змусивши Центральний Банк істотно підвищити процентні ставки. Президент оголосив про свої плани минулого місяця, після того як змінив керуючого ЦБ, а його зять Берат Албайрак пішов з посади міністра фінансів і казначейства.

У Metropoll вказали, що 59,9% опитаних не довіряють цим заходам, в той час як 30,7% заявили, що довіряють. Майже 10% відмовилися відповідати. Metropoll не надала подробиць про те, скільки людей були опитані і про допустиму похибку.

Зазначимо, що уряд ще не оголосив подробиці планованих реформ.

За даними дослідження, 69% респондентів вважають, що для зміцнення демократії, економіки та судової системи необхідні глибокі реформи. Близько 15% сказали, що часткових поліпшень було б достатньо.

Економісти кажуть, що довіра турків до економіки є ключем до стримування зниження курсу ліри, вказуючи на зростаючу доларизацію банківських депозитів. Багато турків продавали ліри за долари, євро і золото, щоб захистити цінність своїх заощаджень, повідомляють місцеві ЗМІ.

Разом з тим більше половини респондентів заявили, що їх доходів вистачає тільки на оплату предметів першої необхідності, таких як їжа і житло, в той час як 26% заявили, що вони не в змозі задовольнити ці потреби.

Крім того, більше третини опитаних заявили, що Ердоган був лідером, найбільш здатним добре управляти економікою. Довіра до економічного лідерства Ердогана і його політичного союзника Девлета Бахчелі була дещо більшою, ніж загальна довіра до лідерів опозиції, показало опитування.

 

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button