Туреччинa

Мер Стамбула закликав ввести повний карантин

Згідно із заявою Департаменту кладовищ муніципалітету, опублікованою у вівторок, в мегаполісі Туреччини — Стамбулі в листопаді зареєстровано вдвічі більше смертей в порівнянні з тим же періодом минулого року.

У той же день число смертей від COVID – 19 в Туреччині побило черговий щоденний рекорд: за останні 24 години від вірусу померло 211 осіб, у зв’язку з чим мер Стамбула Екрем Імамоглу закликав до повної ізоляції мегаполісу.

За даними МОЗ, з понеділка в Туреччині зареєстровано ще 33 тис.198 нових випадків захворювання коронавірусом.

Треба сказати, що в минулому році в Стамбулі, де в даний час виявлено 60% випадків COVID-19 в країні, померло 6 тис.осіб, а в листопаді цього року було зафіксовано 11 тис. 500 смертей, повідомив Gerçek Gündem з посиланням на слова голови Департаменту кладовищ муніципалітету Стамбула доктора Айхана Коча.

Коч зробив цю заяву на тлі триваючих дебатів з приводу прозорості даних про пандемію, що надаються урядом.

Він зазначив, що в департамент надходять повідомлення про смерть кожної людини в мегаполісі, додавши, що в період з 2016 по 2019 рік ніяких значних змін в цифрах зареєстровано не було.

«Так що я думаю, що повинна бути додаткова причина для подвоєння числа померлих в 2020 році», — сказав він.

Імамоглу у вівторок знову закликав ввести в Стамбулі повну ізоляцію на два-три тижні щоб зупинити поширення COVID-19, повідомляє Bianet.

«На жаль, в Стамбулі не спостерігається спаду пандемії», – сказав Імамоглу журналістам на церемонії поминання лікаря, який помер від смертельного вірусу.

За словами професора, кількість тіл в державних службах Стамбула, що займаються підготовкою до похорону, званих гасилхане, збільшилася більш ніж на 100%.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button