СвітТуреччинa

Баку заявив про створення з Туреччиною парку високих технологій в Карабасі

Парк високих технологій буде створений Азербайджаном і Туреччиною в Карабасі, відповідний меморандум підписаний між країнами, повідомляє Агентство інновацій Азербайджану.

«Карабах завжди був центром культури, батьківщиною поетів, музикантів і діячів мистецтва. Перетворення Карабаху в регіон високих технологій та інновацій має важливе значення для економіки і прогресу нашої держави. З цією метою в Карабасі планується відкриття технологічних парків, інноваційних центрів. Агентство інновацій зробило перший крок на цьому шляху, підписавши меморандум з розташованим в одному з найбільших промислових регіонів Туреччини технопарком GOSB, який надає підтримку 130 технологічним компаніям»,-повідомляє Агентство інновацій.

Лідери Росії, Азербайджану і Вірменії Володимир Путін, Ільхам Алієв і Нікол Пашинян підписали Спільну заяву про повне припинення з 10 листопада військових дій в Нагірному Карабасі. Згідно із заявою, Вірменія і Азербайджан зупиняються на зайнятих позиціях, потім ряд районів переходять під контроль Баку, сторони проводять обмін полоненими, уздовж лінії зіткнення.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button