Туреччинa

Для уповільнення поширення вірусу в Туреччині можуть знадобитися обмеження на поїздки

Експерти вважають, що Туреччині, можливо, буде потрібно ввести обмеження на міжміські поїздки, щоб уповільнити поширення COVID-19.

Уряд минулого тижня ввів ряд заходів, включаючи комендантську годину по буднях і повне блокування у вихідні, нагадує Hurriyet.

«Наслідки карантину на вихідних будуть видні в найближчі сім-десять днів. Зниження числа випадків зараження вірусом на 25% в Стамбулі є результатом обмежень, але вірус поширюється і в інших провінціях», — розповів в інтерв’ю газеті професор Мустафа Наджі Ільхан з Ради соціальних наук Міністерства охорони здоров’я, припустивши, що в ситуації, що склалася може допомогти заборона на поїздки.

Ільхан зазначив, що щоденна кількість реєстрованих випадків зараження вірусом залишається на рівні 30 тис., і додав, що «це слід змінити і тільки після цього можна буде сказати, що бажаний результат досягнутий».

За словами професора, це стане можливим тільки в тому випадку, якщо громадськість буде повністю співпрацювати оскільки, можливо, доведеться ввести обмеження на поїздки.

«Заборона на міжміські пересування допоможе контролювати поширення вірусу між провінціями. Але якщо громадськість усвідомлює це, в такому обмеженні може і не бути  необхідності», — підкреслив він.

Професор нагадав, що міжміські поїздки були заборонені минулого літа, але хвороба поширилася по анатолійських провінціях, як тільки обмеження було знято.

Професор Мехмет Джейхан, голова Товариства інфекційних хвороб, згоден зі своїм колегою.

«Слід заборонити поїздки, за винятком надзвичайних ситуацій», – також сказав Джейхан в інтерв’ю газеті.

Крім того, він зазначив, що число випадків зараження вірусом в Стамбулі трохи пішло на спад.

«Цього недостатньо. Люди їдуть зі Стамбула в усі куточки країни. Міжміське сполучення слід ретельно вивчити, і тільки після цього повинні бути введені обмеження. В іншому випадку число випадків захворювання в Стамбулі може знизитися, але в інших місцях воно зросте», — додав Джейхан.

Разом з тим міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа написав у Twitter 6 листопада, що темпи зростання числа пацієнтів у критичному стані мають тенденцію до зниження, маючи на увазі введену комендантську годину. «Ми сподіваємося побачити результат цих заходів і обмежень», – підкреслив він.

Він також закликав громадськість дотримуватися запроваджених заходів. «Тримайтеся подалі від натовпів, навіть без обмежень» – підсумував він.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button