ПолітикаСвітТуреччинa

«ЄС готується до довгострокових санкцій проти Туреччини»

Європейський Союз готується не тільки до короткострокових, але і до середньострокових і довгострокових санкцій проти Туреччини, які будуть обговорюватися під час майбутнього саміту блоку, заявив минулої суботи віце-президент Європейської Ради Маргарітіс Схінас.

Анкара зробила багато неправильних кроків, за які доведеться заплатити, цитує його Duvar.З

Зауваженнявіце-президента Ради Європи прозвучали за кілька днів до саміту Ради ЄС, наміченого на 11 грудня, в ході якого лідери країн-членів обговорять ряд питань, включаючи напруженість в Східному Середземномор’ї і можливі санкції проти Туреччини у зв’язку з розвідкою природного газу в спірних водах регіону.

«Туреччина зробила все неправильно. Вона зробила все можливе, щоб протистояти не тільки Європі, але і всім. І за це доводиться платити», — сказав представник Ради Європи.

За словами Схінаса, блок розгляне санкції проти Анкари під час саміту наступного тижня. Він зазначив, що заходи будуть «не тільки короткостроковими, середньостроковими, але і також довгостроковими», в той час як відносини Туреччини з ЄС і США будуть переглянуті.

Видання нагадує, що Туреччина, Греція і Кіпр залучені в політичне протистояння через територіальні претензії і потенційні запаси вуглеводневих ресурсів.

Країни ЄС, включаючи Грецію, Кіпр і Францію, закликали до каральних заходів у відповідь на діяльність Туреччини в Східному Середземномор’ї. Однак Анкара стверджує, що має право проводити розвідку нафти і газу біля своєї берегової лінії, оскільки її континентальний шельф простягається далі, ніж нинішні міжнародно-визнані межі.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button