ПолітикаТуреччинa

Опитування: Більшість турків хочуть радикальних реформ в економіці, судовій системі, демократії

Майже 70% турків вважають, що радикальні реформи необхідні, показало опитування громадської думки, проведене Metropoll в листопаді.

В цілому 68,9% учасників заявили, що радикальні реформи необхідні для Туреччини в економіці, судовій системі і демократії, а ще 15,4% висловилися за часткові реформи. 9% вказали, що реформи взагалі не потрібні, а 6,7% утрималися від відповіді, вказує Ahval.

Велика частина виборців правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР) — 14,7% — заявили, що ніяких реформ не потрібно, але 49,2% виступили за радикальні реформи, а ще 26,7% — за часткові.

Найнижчий показник серед опозиційних партій за радикальні реформи був у основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) — 84,7%. Виборці правоцентристської «хорошої партії» і прокурдської Демократичної партії народів (ДПН) проголосували за радикальні реформи — по 85,8% і 89,6% відповідно.

Серед виборців партнера ПСР в парламенті, ультраправої Партії націоналістичного руху (ПНР), ті, хто вважав радикальні реформи необхідними, склали 79,5% учасників, ще 6,4% висловилися за часткові реформи і тільки 7,1% заявили, що ніяких реформ взагалі не потрібно.

Видання нагадує, що в середині листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив про майбутні реформи судової системи та управління економікою Туреччини, підкресливши важливість верховенства закону для залучення іноземних інвесторів.

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button