ЕкономікиТуреччинa

Мінфін Туреччини обіцяє пом’якшити наслідки високої інфляції

Міністр фінансів і казначейства Туреччини Лютфі Ельван заявив, що його уряд зробить все можливе, щоб зменшити негативний вплив інфляції на громадян країни.

«Ми працюємо з усіх сил, щоб зменшити наслідки для наших громадян високої інфляції», — вказав він у Twitter у четвер.

Міністр виступив після того, як Турецький статистичний університет (TurkStat) повідомив, що річний рівень інфляції споживчих цін підскочив до 14% у листопаді з 11,9% у попередньому місяці. Ціни виробників зросли з 18,2% до 23,1%.

Прискорення інфляції в Туреччині знизило споживчі витрати, збільшило вартість запозичень і призвело до різкого падіння вартості ліри, вказує Ahval. Валюта встановила послідовні рекордні мінімуми в цьому році, оскільки турки купували долари та інші іноземні валюти, щоб захистити свої заощадження.

«Ми будемо використовувати грошово-кредитну і фіскальну політику в тандемі для забезпечення цінової стабільності та ефективного управління інфляційними очікуваннями», – сказав міністр.

Ельван додав, що прискорення інфляції минулого місяця було пов’язано з більш високими цінами на продовольство і бензин, А також з впливом втрат ліри.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button