Світ

У селищі Акіна зведена нова мечеть за підтримки Туркменської сторони

Сьогодні, 4 грудня 2020 року відбулося відкриття мечеті, зведеної в селищі Акіна етрапа Андхой провінції Фарьяб Ісламської Республіки Афганістан в якості дружнього жесту туркменської сторони афганському народу.

Як відомо, відповідно до Постанови Президента Гурбангули Бердимухамедова в листопаді 2018 року почалося будівництво мечеті на 500 місць. Дане рішення було прийнято в рамках підтримки, що надається Туркменістаном для досягнення стабільності і безпеки в Афганістані, включаючи гуманітарне сприяння братньому афганському народу.

На церемонії відкритті взяла участь представницька делегація на чолі з головним муфтієм країни Я.Ходжагулиєвим, до складу якої також увійшли Надзвичайний і Повноважний Посол Туркменістану в Ісламській Республіці Афганістан Х.Овезов, Консул Туркменістану в місті Мазарі-Шаріф Б.Кабаєв, імами Марийського і Лебапського велаятів країни і представники Туркменських ЗМІ.

Від афганської сторони на церемонії брали участь Міністр Хаджу і ісламських справ Афганістану Мохаммад Касим Халімі, хяким провінції Джовзджан Лотфуллах Азізі, хяким провінції Фарьяб Накибулла Фаік, представники вищеназваного Міністерства та філії МЗС ІРА в місті Мазарі-Шаріф, представники відомств і державних служб селища Акіна і етрапу Андхой, а також численні туркмени, які проживають в даних регіонах.

Відкриття мечеті напередодні 25-річчя постійного нейтралітету Туркменістану особливо символічно. Туркменістан, будучи нейтральною державою, статус якої закріплений відповідними резолюціями Генасамблеї ООН, проробляє колосальну роботу з просування політико-дипломатичного, торгово-еконмічного і культурно-гуманітарного співробітництва в усьому регіоні.

Туркменістан приділяє величезну увагу стабільному розвитку сусідньої країни і надає братську солідарність і діяльну підтримку в її інтеграції в мирне русло розвитку.

Також, сьогодні на честь відкриття нового духовного об’єкта для афганського народу, з Туркменістану в афганські провінції Джовзджан, Герат і Фарьяб був відправлений гуманітарний вантаж, що складається з лікарських і медичних препаратів і засобів, господарських, текстильних і продовольчих товарів, вироблених в Туркменістані.

На церемонії вручення гуманітарного вантажу в селищі Тургунді провінції Герат взяла участь представницька делегація з Туркменістану, а також високопоставлені службовці різних відомств Афганістану.

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button