ВідеоСвіт

Прихильник Ердогана Перінчек: Туреччина має підтримувати імперську політику Росії

Перінчек: «Давайте приймемо той факт, що Крим є територією Росії».

Голова турецької партії «Батьківщина» Догу Перінчек, що йде у фарватері президента Реджепа Ердогана, заявив, що Туреччина повинна підтримувати нову імперську політику Росії.

Телеканал «140 Journos», що знімає фільми, серіали і програми, підготував документальний відеоматеріал про життя і політичне минуле керманича «Батьківщини» Догу Перінчека.

Відомий своєю тіньової політикою в Туреччині Перінчек відверто промовив перед телекамерою:

«Ініціатива Нова Азія »- це програма нашої партії, яку ми захищаємо вже упродовж 25-30 років. І ми не збираємося переходити на інший бік тільки через те, що, як кажуть, Реджеп Тайїп Ердоган підтримує цю програму. Ми не будемо плентатися у хвості, ми будемо управляти Туреччиною. Ми не приймаємо слово «Підтримка». Ми з ними (з президентом країни і главою Партії справедливості і розвитку Реджепом Ердоганом і главою Партії націоналістичного руху Девлетом Бахчелі) знаходимося на одному фронті. На якому фронті? Мусимо захищати Туреччину від тиску і погроз Америки, очистити від РПК (Робітничої партії Курдистану. – Ред.), від руху ФЕТО (термін FETO / ФЕТО було придумано навмисно, його використовує сам президент Туреччини Ердоган для позначення руху Ґюлена “ХІЗМЕТ”. Скорочена назва також є принизливим словом від імені проповідника Фетхуллаха. Для влади ФЕТО – «Терористична організація Фетхуллаха Ґюлена». – Ред.)

Ердоган, Перінчек, Бахчелі

Перінчек каже, що Ердоган бореться з Америкою:

«Туреччина повинна відірватися від Атлантики, щоб посилити свій вплив в Азії. Це зроблено. Ця людина (Ердоган) воює. Сьогодні Тайїп Ердоган бореться з Америкою… Якщо розглядати розвиток Туреччини за останні 75 років, то сьогодні, завдяки нинішньому турецькому уряду, вона знаходиться в кращому становищі за весь цей період. Вона стратегічно тяжіє до Азії і Китаю. Вона поводиться обережно в політиці, щоб не протистояти Росії і Китаю в найбільш важливих питаннях».

 

«Нехай Росія приходить до Середземномор’я, іншого виходу в нас немає».

Перінчек, один із найпалкіших прихильників стратегії російської імперії -домогтися виходу в теплі води, сказав:

«Ми, як народ Туреччини, повинні підтримувати імперську політику Росії. Нехай Росія не буде скромною, замкнутою країною. Нехай вона буде Росією, яка протистоїть Америці, і прийде до Середземного моря. Якщо Росія дасть зрозуміти, що не має бажання панувати в Середземному морі, то ми повинні її переконати у зворотньому: вона повинна прийти сюди з користю для себе, іншого виходу в нас немає. Нехай тільки Середземномор’є не дістанеться Америці. Вимкни камеру… “

«Давайте приймемо той факт, що Крим є територією Росії».

Догу Перінчек є невидимим гравцем в системі Ердогана, яка керує сьогодні Туреччиною.

Стверджуючи, що Крим не був окупований Росією, Перінчек наполягає: півострів слід визнати територією РФ.

Раніше Перінчек вимагав, щоб Туреччина вийшла зі складу НАТО. Чи може Туреччина вийти з НАТО? На питання він відповів так: «Цей період минув. Для Туреччини закінчився Атлантичний період. Туреччина переходить в Євразію. На даний момент ми воюємо з Америкою. Період 1945 – 2014 закінчився ».

«Капітан судна – Ердоган, а ми прокладаємо йому маршрут».

Перінчек закінчує репортаж наступними словами:

«В результаті не ми підтримуємо Тайіпа Ердогана, а Тайїп Ердоган підтримує нас. Таким чином, партія «Батьківщина» і «Біла» партія знаходяться в одному човні. На одному фронті: Союз Туреччини, Фронт Туреччини, Партія Націоналістичного руху. На цьому кораблі також може бути проблема з капітаном. Я маю на увазі, хто краще за всіх управляє цим кораблем? Хто веде цей корабель до місця призначення, турбуючись, щоб не наштовхнутися на скали? «Біла» партія тепер капітан цього корабля. Звичайно ж, і партія «Батьківщина» також визначає маршрут цього корабля “.

Син Перінчек був влаштований на посаду в Міністерство закордонних справ.

Садік Джан Перінчек, син Догу Перінчека, який закінчив історичний факультет, був призначений чиновником Міністерства закордонних справ. Загальну увагу привернув той факт, що Садік Джан Перінчек був прийнятий чиновником саме до зовнішньополітичного відомства, хоча є випускником факультету історії.

У березні 2008 року прокурори і поліцейські, які підтримували проповідника Фетхуллаха Ґюлена, звинуватили Перінчека в тяжких злочинах, пізніше суд засудив його до 117 років тюремного ув’язнення. Його звинуватили в тому, що він був «лідером вищого рівня терористичної організації «Ергенекон », а також отримував і зберігав секретні документи, що належать державі». Перінчек був звільнений з в’язниці в березні 2014-го з ініціативи Ердогана. В день звільнення він пообіцяв запроторити за ґрати всіх людей, пов’язаних з рухом Ґюлена.

Близько двох мільйонів осіб стали жертвами репресій.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу: «За період боротьби з ФЕТО (руху” ХІЗМЕТ “. – Ред.) в Туреччині були затримані 292 тисячі чоловік, з них 96 тисяч заарештовані.

1 грудня 2020 року міністр внутрішніх справ Сойлу сказав: «У ході боротьби з рухом ФЕТО з нашого міністерства були звільнені 42 тисячі осіб, 14 тисяч відсторонені від посади, в ході операції проти ФЕТО по всій Туреччині були затримані 292 тисячі чоловік, 96 тисяч осіб заарештовано. Сьогодні загальна кількість засуджених, а також тих, хто під вартою складає 25 тисяч 655 осіб. Проведено 67 тисяч операцій, наша боротьба з ФЕТО триватиме до тих пір, доки останній учасник не буде притягнутий до відповідальності ».

Станом на 4 березня 2019 року 150 тисяч 348 держслужбовців звільнено, 96 тисяч 885 осіб заарештовано (серед них близько 17 тисяч жінок, 1700 дітей і 700 немовлят). Понад три тисячі шкіл, гуртожитків та університетів закрито, понад шість тисяч вчених втратили основну роботу, більшість з них покинули територію країни або кинуті до в’язниць, 4 тисячі 463 судді і адвокати відсторонені від обов’язків, 189 редакцій ЗМІ закриті (без роботи залишилися понад 10 тисяч журналістів), 319 журналістів арештовані. Таким чином Туреччина стала країною, де зафіксовано найбільшу кількість заарештованих журналістів.

Операції проти руху “ХІЗМЕТ” безперервно тривають. Кожен день правозахисники фіксують нові переслідування в Туреччині (Ізмір). 4 грудня було затримано 66 осіб, в тому числі жінок за звинуваченням у допомозі іншим жертвам переслідувань. Викликає велике обурення той факт, що жіночі руки були скуті наручниками за спиною.

За попередніми підрахунками, 2 мільйони людей стали жертвами постійних операцій проти руху “ХІЗМЕТ”.

Автор: Юнус Ердогду

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button