ПолітикаСвітТуреччинa

Туреччина підписала військові та комерційні угоди з Катаром

Туреччина і Катар підписали 10 нових угод про військову співпрацю, міжнародну торгівлю і вільні зони, а також інвестиції під час візиту еміра Катару Таміма бін Хамада Аль Тані в турецьку столицю в четвер.

Згідно з укладеними в четвер угодами, катарське інвестиційне управління (QIA) придбає 10% акцій Стамбульської фондової біржі Borsa, а покупка Стамбульського торгового центру Istinye Park була остаточно завершена, повідомляє газета Hürriyet.

Емірат також інвестує в проект Haliç Golden Horn на історичному півострові Стамбула, де будуть побудовані дві розкішні пристані для яхт, два готелі, мечеть і торговий центр. Ще одна великомасштабна інвестиція-покупка Катаром торгового порту в південній провінції Анталья.

Міністерства торгівлі Катару і Туреччини також мають намір створити спільну торговельну комісію і просувати товари один одного у вільних зонах обох країн.

Видання нагадує, що в 2014 році обидві країни створили Вищий Стратегічний комітет для розвитку двосторонніх відносин, які з тих пір значно зросли, особливо після того, як Катар посварився з іншими арабськими країнами через звинувачення в підтримці тероризму в 2017 році.

За даними агентства Анадолу, в Катарі працюють 533 турецькі компанії, а в Туреччині – 179 Катарських компаній.

Анадолу вказувало, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відвідав Катар в жовтні, щоб зустрітися з еміром, який вважає Ердогана батьком, і подарував йому літак Boeing вартістю 400 млн доларів в 2018 році.

 

 

 

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button