Туреччинa

Турецький докторант обурився відсутністю гідної роботи і корупцією при прийомі на роботу    

Кореспондент Yeniçağ TV провів вуличне опитування щоб з'ясувати економічне становище жителів Стамбула. Особливу увагу привернули висловлювання молодого чоловіка, який розповів, що маючи вищу освіту, продає на вулиці гарбузове насіння.

«24 роки я здобуваю освіту, але продаю гарбузове насіння в районі Улус. Я вчуся на докторантурі. Ось моє економічне становище. З боку можна сказати все, що завгодно, але реальність інша. Я дуже незадоволений. У країні, де випускники початкової та середньої школи обираються президентами, депутатами або отримують різні посади, випускники університетів і докторанти залишаються без роботи. Як ви думаєте, це справедливо? Вони не дають роботу компетентним людям. Сьогодні завалиться економіка, а завтра інші інститути», – сказав чоловік.

«Я десять разів подавав заяву про прийом на роботу. Не беруть. Скажете, через низькі бали? Ні. У мене хороші результати з іспитів ALES і YDS. На співбесідах мені дають всього 10-15 балів. При цьому своїм знайомим – по 80. Я продаю тут насіння. Деякі речі не в моїх руках, і я не можу їх змінити. Коли ні, треба з чогось починати. Втрачені роки-втрачене покоління. На співбесідах я бачив, що в списки про прийом на роботу потрапляли через високі або політичні зв’язки. Нехай вони заробляють заборонені гроші, я ж з честю і гідністю продовжу продавати своє насіння», – сказав докторант.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button