ЕкономікиТуреччинa

Ердоган: Підвищення процентних ставок стало гіркою пігулкою для Туреччини

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що підвищення процентних ставок Центральним банком в минулий четвер стало одним із заходів, необхідних країні, щоб з упевненістю дивитися в майбутнє.

«Ми розуміємо, що на даний момент нам потрібно проковтнути ці гіркі ліки. Я розцінюю вчорашнє рішення про підвищення процентних ставок саме в цьому контексті», — сказав Ердоган в ході виступу перед бізнесменами в п’ятницю, повідомляє Dünya.

Видання нагадує, що Центральний банк Туреччини в четвер підвищив базову процентну ставку на 4,75 процентних пункти до 15%, здійснивши найбільше підвищення за два роки, щоб допомогти стабілізувати ліру, що подешевшала на початку цього місяця до рекордно низького рівня, і стримати інфляцію, що зафіксувалася на позначці 11,9%.

Треба сказати, що Центробанк прийняв дане рішення після того, як 7 листопада Ердоган звільнив і призначив нового главу банку, а його зять Берат Албайрак пішов з посади міністра фінансів і казначейства.

В окремій заяві Лютфі Ельван, який замінив Албайрака, оголосив, що ЦБ несе відповідальність за визначення та реалізацію політики, необхідної для забезпечення стабільності цін. За його словами, фіскальна політика Туреччини підтримає боротьбу з інфляцією.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button