ПолітикаТуреччинa

Бос турецької мафії, пов’язаний з ПНР, погрожував лідеру турецької опозиції

У Туреччині лідер злочинного світу Алааттін Чакиджі, відомий своїми зв'язками з Партією націоналістичного руху (ПНР), погрожував лідеру основної опозиційної Народно-республіканської партії (НРП) Кемалю Киличдароглу через критику останнього на адресу уряду за рішення звільнити «мафіозних лідерів і наркоторговців».

Чакиджі був звільнений з в’язниці 16 квітня в рамках закону про амністію, розробленого правлячою партією справедливості і розвитку (ПСР) і її союзником ПНР, зазначає Duvar. Журналісти та політичні в’язні не потрапили під дію закону про амністію уряду.

Під час засідання парламентської групи 17 листопада Киличдароглу розкритикував уряд після його нещодавньої обіцянки розпочати період «правової реформи».

«Коли ви перестанете випускати на свободу лідерів мафії, торговців наркотиками і саджати у в’язницю ідейних злочинців?» – запитав голова НРП.

Видання стверджує, що звільнення Чакиджі було довгим проектом глави ПНР Девлета Бахчелі. Незабаром після заклику до загальної амністії 12 травня 2018 року Бахчелі відвідав у в’язниці лідера злочинного світу, якого він вважає «любителем нації».

Чакиджі 17 листопада опублікував у Twitter заяву, в якій закликав Киличдароглу «стежити за своїми діями і словами».

«Якщо ви помістите Бахчелі в один котел із зрадниками, ви зробите помилку всього свого життя. Ви і керівництво вашої партії говорите, що в Туреччині немає демократії, і виступаєте проти президента. Якби в нашій країні був диктаторський режим, ви б давно розпрощалися з життям», – написав він.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button