ПолітикаТуреччинa

У Туреччині інцііровано розслідування щодо мера Стамбула за протидію проекту каналу

Було розпочато розслідування щодо мера Стамбула Екрема Імамоглу за протидію будівництву проекту Стамбульського каналу.

«Відносно пана Імамоглу було розпочато розслідування з приводу “протистояння державі” за те, що він заперечував проти каналу Стамбул. Його звинувачують у сепаратизмі за протидію державному проекту», — цитує Duvar лідера «хорошої партії» Мераль Акшенер.

Видання нагадує, що питання каналу Стамбул стоїть на порядку денному уряду з 2011 року, але його реалізація кілька разів відкладалася через фінансові та екологічні проблеми. Екологи та експерти попереджають, що амбітний проект призведе до катастрофічних наслідків. У разі завершення будівництва штучний морський шлях буде являти собою канал довжиною 43 км і шириною 400 м, пересічений шістьма мостами.

Імамоглу є одним з найбільш затятих супротивників проекту, який піддає його різкій критиці через екологічні ризики, включаючи погіршення наслідків потенційного землетрусу в Стамбулі і руйнування місцевої флори і фауни.

Представник муніципалітету Стамбула Мурат Онгун підтвердив розслідування щодо мера, заявивши, що це пов’язано з банерами, розміщеними навколо Стамбула, які свідчать: «або це канал, або Стамбул» і «Кому потрібен канал Стамбул?»

Онгун зазначив, що Імамоглу попросили представити свої письмові свідчення протягом семи днів.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button