Туреччинa

80% турків закликали ввести карантин на вихідних

Згідно з новим опитуванням, проведеним дослідницькою компанією Ipsos, більше 80% турецьких громадян переконані в необхідності карантину на вихідних в масштабах всієї країни або провінції.

Дослідники провели опитування під час того, як спалах COVID-19 в країні продовжує висхідну траєкторію, а число хворих в день досягло більше 3 тис.300 чоловік і понад 90 померли. Дана обставина спонукала чиновників охорони здоров’я і політиків закликати до введення карантину.

За даними Birgün, кожен восьмий з 10 опитаних заявив, що необхідно знову ввести карантин у вихідні, в той час як кожен шостий з 10 респондентів сказали, що знають когось, хто заразився вірусом.

Відповідно до інформації Міністерства охорони здоров’я Туреччини, в понеділок в країні було зареєстровано рекордне число пацієнтів з коронавірусом, що склало 3 тис.316, а кількість жертв смертельного вірусу збільшилася на 94 і досягла 11 тис. 601.

Рівень інфікування і смертності в країні з квітня виріс більш ніж в три рази, що викликає занепокоєння, особливо у великих містах, таких як Стамбул, де проживає 60% від загального числа хворих в країні, вказує видання.

Раніше в цьому місяці турецька влада прийняла рішення скоротити години роботи службовців в закритих приміщеннях, а також припинити роботу спортивних центрів, театрів і кафе до 22:00 за місцевим часом по всій країні.

Разом з тим на думку 33% опитаних, дані установи слід закрити повністю. Лише 6% заявили, що виступають проти таких обмежень щодо розважальних закладів.

Тим часом, Науково-консультативна рада Туреччини по коронавірусу провела в понеділок засідання. Очікується, що правління обговорить і оголосить нові обмеження з нагоди пандемії.

 

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button