ПолітикаСвітТуреччинa

Турецький суд заблокував доступ до Charlie Hebdo через карикатуру на ЕрдоганаТурецький суд заблокував доступ до Charlie Hebdo через карикатуру на Ердогана

Після публікації карикатури на президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана французьким сатиричним журналом, суд в турецькій столиці Анкарі постановив заборонити доступ до Twitter-аккаунту Charlie Hebdo, заявив вчений-правознавець Яман Акденіз.

Розпорядження суду, оприлюднене Акденізом, було опубліковано 28 жовтня, в день виходу карикатури на Ердогана, в якій говорилося про порушення особистих прав. Однак, за словами Акденіза, Twitter ще не заборонив доступ до аккаунту в Туреччині відповідно до вимог.

При цьому Twitter може загрожувати штраф за недотримання нещодавно прийнятих в Туреччині законів про соціальні мережі.

Сайт Charlie Hebdo вже був заборонений в Туреччині через карикатур журналу 2015 року, що зображують пророка Мухаммеда, що було визнано образливим.

Генеральний прокурор Анкари минулого тижня порушив справу, звинувативши правовласників Charlie Hebdo в образі президента, в той час як турецьке управління зі зв’язків з громадськістю заявило, що «проти цієї карикатури будуть прийняті необхідні юридичні та дипломатичні заходи».

«Ні Макрон, ні Charlie Hebdo не навчають нас ісламу», – сказав директор зі зв’язків з громадськістю Фахреттін Алтун в заяві з посиланням на відкритий лист Еміля Золя «я звинувачую» до президента Франції, опублікований в 1898 році.

Карикатура потрапила на обкладинку Charlie Hebdo 28 жовтня після того, як вчитель французької школи Самуель Паті був убитий через те, що показав іншу карикатуру від 2015 рік під час обговорення на уроці зі свободи слова. Ердоган після цього інциденту засудив ісламофобію у Франції.

На обкладинці був зображений Ердоган, що сидить в спідній білизні, піднімає спідницю жінки, з підписом:«Ердоган: наодинці він дуже кумедний».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button