ПолітикаСвітТуреччинa

Ердоган видалив твіт під тиском Китаю

Тайванські журналісти заявили, що Ердоган прибрав прапор Тайваню зі списку країн, які висловили співчуття і допомогу з приводу землетрусу в Ізмірі, під тиском Китаю.

Раніше лідер правлячої ПСР, президент Ердоган опублікував у своєму особистому акаунті в Твіттер прапори країн, керівництва яких висловили співчуття у зв’язку з руйнівним землетрусом в Ізмірі і запропонували свою допомогу в ліквідації наслідків стихії. У першій публікації був помічений прапор Тайваню, проте через деякий час твіт оновили, але на цей раз вже без тайванського прапора.

«31 жовтня Ердоган поділився прапорами, а не назвами країн, що пропонували допомогу. Повідомлення також включало прапор Тайваню. Пізніше Ердоган видалив цей твіт і поділився новим, але вже без прапора Тайваню», – зазначає газета Taipei Times.

Тайванські ЗМІ впевнені, що оновити список, виключивши Тайвань Ердоган був змушений під тиском Китаю. КНР розглядає Тайвань як частину своєї території, не визнає його і призупиняє відносини з країнами, які визнають Тайвань як самостійну державу.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button