ПолітикаСвітТуреччинa

МЗС Туреччини викликало французького повіреного у справах через карикатуру в Charlie Hebdo

Згідно з інформацією з дипломатичних джерел, французького повіреного викликали до Міністерства закордонних справ Туреччини у зв'язку з тим, що Республіка «різко засудила» принизливу карикатуру, на якій зображений президент Реджеп Таїп Ердоган.

«Charlie Hebdo тільки що опублікував серію так званих карикатур з мерзенними зображеннями імовірно нашого президента. Ми засуджуємо цю огидну спробу поширити культурний расизм і ненависть. Так звані карикатури огидні і позбавлені будь-якого реального почуття людської порядності. Очевидно, це результат ксенофобського, ісламофобського і нетерпимого культурного середовища, яке французький уряд, схоже, заохочує в своїй країні», – заявив раніше директор зі зв’язків з громадськістю президента Туреччини Фахреттін Алтун.

Алтун підкреслив позицію Туреччини, яка виступає проти будь-якого насильства і терористичних актів проти цивільного населення.

«Ми не маємо наміру мовчати перед лицем мерзенних нападок на нашу культуру і релігію, звідки б вони не виходили. Расистські, ксенофобські, ісламофобські та антисемітські підбурювання не зможуть спровокувати нас на взаємну відповідь. Ми відмовляємося піддаватися на ваші залякування і провокації, які ґрунтуються на позиціонуванні вас в якості постраждалої сторони», — додав він.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button