Туреччинa

Звіт: У Туреччині в 2020 році понад 1 тис. 300 осіб піддалися тортурам під час утримання під вартою

Згідно з новим звітом, опублікованим Фондом прав людини Туреччини (TIHV), за перші вісім місяців цього року турецька поліція застосувала силу щодо як мінімум 637 мирних протестів і зборів, піддавши тортурам і жорстокому поводженню 1 тис. 346 людини, що знаходились під вартою.

Всього за період з 1 січня по 31 серпня цього року було затримано 38 журналістів і один письменник, з яких 17 заарештовані, а дев’ять звільнені під судовий контроль, стверджується в звіті TIHV.

У документі наголошується, що не менше 24 осіб були затримані за звинуваченням в образі президента Туреччини, троє з яких були заарештовані, щодо одного було розпочато розслідування. Один затриманий був засуджений до чотирьох місяців тюремного ув’язнення за пред’явленими звинуваченнями.

Згідно з Кримінальним кодексом Туреччини, образа президента є злочином, за який передбачено тюремне ув’язнення строком від одного до чотирьох років. Кількість таких справ різко зросла з тих пір, як Реджеп Таїп Ердоган вступив на посаду в 2014 році.

Більш того, турецькі суди заблокували доступ до 53 онлайн-новин, 75 інтернет-сайтів, двох інтернет-сторінок, п’яти облікових записів в соціальних мережах, 59 різних онлайн-матеріалів і 145 IP-адрес, йдеться в звіті.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button