Туреччинa

Вакцина від COVID-19 може з’явитися в Туреччині в грудні

Туреччина може почати застосовувати вакцину від COVID-19, яка розробляється Китаєм, вже в грудні, заявив Міністр охорони здоров'я республіки Фахреттін Коджа.

На першому етапі в країні буде застосовано близько 5 мільйонів доз вакцини, а ще по 5 мільйонів доз Туреччина отримає в січні і лютому, повідомляє Hürriyet.

Туреччина уклала всі необхідні угоди для того, щоб отримати китайський препарат, і вакцинація буде проходити відповідно до плану, якщо випробування на людях дадуть очікувані результати з точки зору безпеки і добре розвиненого імунітету.

За словами міністра, ведуться також переговори про те, щоб ще одна потенційна вакцина, що розробляється компанією Pfizer-BioNTech, була доступна в Туреччині.

Видання нагадує, що з середини вересня республіка проводить випробування китайської вакцини на добровольцях в більш ніж 20 центрах по всій країні.

У Туреччині також проводяться випробування вакцини Pfizer-BioNTech на добровольцях.

Офіційні особи також ведуть переговори з приводу російських препаратів, вказується в статті.

Коджа також повідомив, що роботи з розробки місцевої вакцини, які проводяться 16 місцевими компаніями, досягли хорошого прогресу і що вітчизняну вакцину можна буде почати застосовувати не пізніше квітня.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button