Туреччинa

Стамбульські лікарі: Наші колеги вмирають, а дані по COVID-19 брехня

Стамбульська медична палата (ITO) провела у вівторок прес-брифінг перед центральним офісом організації, де вони розкритикували офіційну урядову статистику по COVID-19, повідомляє Bianet.

Пінар Саїп, голова ITO, а також голова Стамбульської медичної палати, члени правління та медичні працівники були присутні на заході, де була вшанована пам’ять їх колеги Саліха Канли, який помер від COVID-19 17 жовтня, пише видання.

Медпрацівники розгорнули плакат, на якому було написано: «вони можуть розповідати історії успіху скільки завгодно, але ми вмираємо».

Осман Озтюрк, член Виконавчої Ради ITO, сказав що «коронавірус став причиною поганого поводження з медичними працівниками в Туреччині», він також розкритикував «неправильну політику і неправильну практику» правлячої Партії справедливості і розвитку (ПСР), яка «забирає життя медпрацівників».

У той час як працівники медичних закладів вмирають, сказав Озтюрк, уряд «розповідає історії успіху і показують хороші цифри щовечора; однак ніхто не вірить тим цифрам, які вони дають. «Всі ці цифри-велика брехня. Ми знаємо правду», – стверджує він.

За даними турецької медичної асоціації (TTB), в Туреччині від COVID-19 померли 120 медичних працівників, у тому числі 52 лікаря.

Нагадаємо, що 30 вересня Міністр охорони здоров’я Туреччини Фахреттін Коджа визнав, що опубліковані Міністерством дані є лише частковими і не включають безсимптомних пацієнтів, які дали позитивний результат, але не лікувалися в лікарні.

TTB скаржилася, що медичний персонал, який розміщує інформацію про випадки захворювання COVID-19 в соціальних мережах, стикається з утисками і залякуваннями з боку влади.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button