ПолітикаСвітТуреччинa

Грецька влада зводить для захисту кордонів ЄС загородження на кордоні з Туреччиною

Грецька сторона зводить в районі області Еврос на сухопутному кордоні з Туреччиною потужне загородження для зміцнення зовнішніх кордонів Євросоюзу, заявив офіційний представник грецького уряду Стеліос Пецас.

«В даний час на кордоні зводиться нову огорожу протяжністю 26 км і модернізує старі ділянки довжиною 10 км. Очевидно, що створення нового загородження сприяє захисту суверенних прав країни і подає всім чіткий сигнал, що Греція захищає зовнішні кордони Європи», — цитує його ТАСС.

Представник Кабінету згадав про поїздку прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса в область Еврос в минулі вихідні. «В останні дні прем’єр-міністр, висловлюючи особливу зацікавленість в ефективній охороні наших кордонів і підтримці наших жителів, що живуть у віддалених районах, відвідав Еврос. Він зустрівся з представниками місцевих органів влади і на місці був проінформований про будівництво загородження, яке буде завершено в квітні 2021 року », — сказав представник уряду.

За словами Пецаса, крім свого основного захисного і стримуючого характеру, це загородження дає безліч переваг, оскільки буде функціонувати і як сучасний проект захисту від повеней, так як, з одного боку, він споруджується відповідно до особливої геоморфології Евроса, а з іншого, — з урахуванням місцевого сільськогосподарського виробництва.

Пецас також повідомив, що для найбільш ефективної охорони кордонів Греції до чергування в Евросі негайно приступають 400 нових постійних прикордонників, ще 800 будуть розміщені на островах у східній частині Егейського моря, а ще 480 — на решті території країни. «Протягом року в цілому 1 тис.680 прикордонників будуть дислоковані у всіх районах, де потрібна посилена поліцейська присутність», — сказав представник Кабінету.

Огорожа на десятки кілометрів

На початку березня грецький уряд повідомив, що прийняв рішення подовжити приблизно на 40 км існуюче загородження в області Еврос, яке в даний час розтягнуто на 12,5 км сухопутного кордону до і після КПП в Кастаніес. Металевий паркан з колючим дротом нагорі послужив серйозною стримуючою перешкодою для тисяч нелегальних мігрантів, які в лютому – березні намагалися проникнути через турецько-грецький кордон. Турецькі військові і поліцейські допомагали мігрантам проробляти проломи в паркані, і їх доводилося щодня закладати грецьким силовикам.

За словами представників прикордонної служби, Нова огорожа складатиметься з міцних сталевих решіток висотою 5 метрів, разом з тим ведуться земляні роботи для обслуговування, модернізації та будівництва нових доріг, що йдуть паралельно, для його технічного обслуговування. Йде також ремонт штучних загороджень уздовж річки, яка тут протікає. У той же час вже існуюче загородження посилюється на грецькій стороні шляхом додавання міцних сталевих решіток загальною висотою 4,3 метра. Паркани обладнуються камерами стеження і сиренами. Прикордонники проводять патрулювання вздовж загороджень на броньованих автомобілях і джипах.

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button