ПолітикаСвітТуреччинa

ПСР відповіла на саудівський бойкот турецьких товарів

Виступаючи в неділю заступник голови турецької Партії справедливості і розвитку (ПСР) Нуман Куртулмуш заявив, що Туреччина «сміється» над бойкотом національних товарів.

«Ми сміємося над тим, що деякі країни бойкотують Туреччину. Нехай вони спочатку навчаться бути незалежними. Нехай вони перестануть стояти навколо такої чарівної сфери і триматися за руки з особливим дозволом, яке вони отримають від своїх старших братів. Нехай вони стоять на шляхетності свого народу», – сказав Куртулмуш.

Куртулмуш мав на увазі кулю, яку саудівський король Салман торкав разом з президентом США Дональдом Трампом і президентом Єгипту на відкритті контртерористичного центру в Ер-Ріяді в 2017 році. Згадка про старших братів саудитів була, мабуть, критикою відносин Ріяда зі Сполученими Штатами.

Ahval нагадує, що бойкот Саудівською Аравією турецьких товарів носить неофіційний характер і був викликаний Аджланом Аль-Аджланом, главою торгових палат Саудівської Аравії, «неурядовою групою ділових чиновників приватного сектора», писало Reuters. Саудівський чиновник повідомив агентству, що «офіційна влада королівства не вводила ніяких обмежень на турецькі товари».

Один анонімний саудівський бізнесмен повідомив агентству, що саудівські митники неофіційно заборонили йому ввозити товари з Туреччини. Однак товарообіг між двома країнами, мабуть, ще не скоротився в порівнянні з 2019 роком.

Турецьке агентство Анадолу прокоментувало бойкот наступним чином: «аналітики переконані, що коментарі, подібні до тих, які зробив Аджлан, не могли бути зроблені без “благословення“ саудівського керівництва, враховуючи погану репутацію Королівства в наданні свободи вираження думок своїм громадянам».

Проте словесна війна все посилюється, і 1 жовтня президент Туреччини Ердоган заявив державам Перської затоки, що «не слід забувати, що ці країни не існували вчора і, ймовірно, не будуть існувати завтра».

Підписатися

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button